Тази вечер Опера в Летния театър“ представя внушителната опера на Джузепе

...
Тази вечер Опера в Летния театър“ представя внушителната опера на Джузепе
Коментари Харесай

Варненско лято 2020: `Аида` - най-зрелищният шедьовър на Верди |

Тази вечер „ Опера в Летния спектакъл “ показва внушителната опера на Джузепе Верди „ Аида “. Това ще е последното оперно заглавие в афиша на най-посещавания летен фестивал в морската столица за Лято 2020.

“Аида ” – най-зрелищният шедьовър на Верди, печели любовта на публиката с монументалните картини, претворяващи водещите за цялото творчество на композитора тематики на битката за самостоятелност, устрема към независимост, жертвоготовността и силата на любовта. Изразителната благозвучност и психологизъм на ариите на Аида и тържественото величие на маршовете в хоровите партии запечатват музиката на Верди в сърцата на генерации фенове на оперното изкуство.

Варненската история на постановките на „ Аида “ е обвързвана с Летния спектакъл - през 1957 година точно тази опера е първият театър, който го освещава и с който след войните се възвръща първият български фестивал, към този момент под името Международен музикален фестивал „ Варненско лято “.

Диригент на спектакъла е Светослав Борисов, досегашен основен диригент на Държавна опера Варна, който в този момент работи в Магдебург и слага „ Аида “ и там. Режисьор е Кузман Попов. В основните функции ще забележим едни от водещите солисти на Варненската опера – блестящата Габриела Георгиева ще бъде Аида, а Валерий Георгиев - Радамес. Амнерис ще е Даниела Дякова, Амонасро – Пламен Димитров, Рамфис – Евгений Станимиров, цар на Египет – Гео Чобанов.

Представлението е взаимен план на Театрално-продуцентски център – Варна и ММФ Варненско лято.

Началото е в 21:00, б илети  и.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР